Som en stor knytnävssmäll rakt i nyllet | ¯²-» UNDERBARA LIV - & allt därtill

¯²-» UNDERBARA LIV – & allt därtill

Annons

Som en stor knytnävssmäll rakt i nyllet

Igårkväll gick jag och la mig redan 19.30 (!) och slocknade strax efter 21. Inte bara för att jag var trött utan för att klockan var ställd på 04.50 imorse. Inatt var det, som ingen missat, presidentvalet i USA. Politik är något jag tycker är väldigt intressant och jag slog på tv:n för att följa valvakan. Förstod snabbt att det skulle bli en politisk jordbävning. Den politiskt oerfarne pajasen Donald Trump kommer att bli ledare till världens mäktigaste land. Jag ser det som en stor knytnäve i ansiktet på hela världen. Vad i helvete är det med folk? Ni har röstat fram en jubelidiot vars hjärtefrågor i hans valkampanj är, för mig, helt ofattbara.

Denna människa är en rasistisk, homofobisk, kvinnoförnedrande och vidrig man. Varför?

Den här människan vill bygga en mur längs den södra gränsen mot Mexico, där han anser att Mexico själv ska stå för kostnaderna, eftersom invånare från Mexico enligt Trump bara våldtar, knarkar och stjäl. Han vill ha en fullständig stängning av USA:S gänser för alla muslimer. Han vill förhindra alla flyktingar från Syrien att få komma till landet samt att han vill deportera de 11 miljoner papperslösa som befinner sig i USA.
Han anser att det är nödvändigt att bära pistol för att kunna försvara sig och han vill införa färre begränsningar när det gäller vapen, så som lägre väntetid för de som vill köpa sig ett. Han vill återinföra skendränkning som förhörsmetod, en metod som FN klassar som en form av tortyr. Han vill också ta bort “Obama Care”, vilket skulle innebära att 21 personer skulle förlora sin sjukvårdsförsäkring.
Trump tror att klimatförändringarna är en bluff och han tänker därför inte satsa på att motverka dem. Han vill häva homosexuellas rätt att gifta sig och tillsammans med republikanerna vill han att minderåriga barn fortsatt ska kunna behandlas mot homosexualitet (så kallad gay cure-behandling). Motivet är att “föräldrar fritt ska kunna ta medicinska beslut för sina barn utan inblandning.”
Partiet har även beslutat att stödja ett laginitiativ som innebär att man tillåter diskriminering mot hbtq-personer. Lagen innebär att delstater har rätt att införa lagar och regler som diskriminerar hbtq-personer, inom flera sektorer så som arbete och sjukvård. Samtidigt förbjuder lagen regeringen från att ingripa. Han vill också ta bort kvinnans fria rätt till abort.

Hur skevt är inte allt detta? Ännu skevare är att det finns så många människor som faktiskt röstade fram honom till president. Hur kan vissa människor instämma med dessa absurda åsikter? Jag kallar er för inget annat än inskränkta och okunniga. Nej, detta är en sorgens dag då man undrar hur ondskan kan segra på detta vis.
Är detta den värld som mina framtida barn ska växa upp i?! En värld som är så full av människor som har samma åsikter som Trump. En värld där högerextrema vindar blåser upp till storm. Det är så förfärligt att jag kräks.

d06b771c3b2a2aeab8b1830a60446520

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats