Min fantastiska morfar | ¯²-» UNDERBARA LIV - & allt därtill

¯²-» UNDERBARA LIV – & allt därtill

Annons

Min fantastiska morfar

Så! Nu har jag äntligen tagit mig tid framför datorn. Jag jobbade ju hela helgen förra helgen och när man jobbar skift och delad tur så bortprioriterar man bloggen, helt klart. Och har man väl bortprioriterat den någon dag så hamnar man lätt ur fas, iallafall jag… Hur är det med er? Med mig är det bara bra. Jag har bara jobbat i veckan, varit på läkemedelsutbildning och även tagit på mig några extra timmar med att jobba administrativt. Alltså har det inte hänt något särskilt, det har varit vardag helt enkelt.

Idag steg jag upp 6.30 (på min lediga dag, never happens) för att åka hem till mormor och morfar där mina småkusiner befinner sig. Jag skulle passa dem medan morfar hade ett besök hos tandläkaren. Han kom hem efter en kort stund men jag har varit kvar här ändå. Vi har fikat lite och tittat på barnprogram med killarna. Sitter och skriver just nu vid deras skrivbord vilket är himla bekvämt! I framtida lägenhet eller hus ska jag verkligen investera i ett fyndigt skrivbord att sitta vid när man ska göra något på datorn.

IMG_4877IMG_4879

Jag vill passa på att ge en stor eloge till min morfar som verkligen är världens bästa morfar. Han är en typisk “morfar” och precis så där rolig och kärleksfull man ska vara som en morfar. Han är så barnkär och har alltid engagerat sig till fullo i alla oss barnbarn. Alltid när man var liten låg han bredvid oss och berättade de mest fantasifulla historierna man kan tänka sig som barn, helt påhittade av honom själv för stunden. Nu ser jag hur han gör likadant med mina mindre kusiner och jag blir varm i hjärtat av att se att de får samma känsla som man själv fick. Allt är spännande med morfar. Han är sträng och kan säga till på skarpen för att i nästa sekund spela Allan och sjunga en trudelutt. Han är alldeles knasig min morfar. Han är väldigt gammaldags och när han säger eller tycker något, då är det så. Han har alltid rätt, enligt honom åtminstone. Vi delar inte alls samma åsikt när det kommer till politik till exempel och det drar han gärna nytta av när han vill jävlas lite med mig. Men det är det som är charmen med min morfar. Jag har dom roligaste diskussionerna med honom. Också tjatar han alltid på mig som en morfar ska. “Har du bytt däck på bilen Johanna?”, “Ah har du inte fixat din käke som knakar så än, du får ju gå till doktorn!”, “Köp dig en rejäl vinterjacka Johanna”, och så vidare.

Vi är 7 barnbarn på mammas sida och jag är säker på att ingen av oss någonsin känt sig annorlunda behandlad än de andra barnen hemma hos mormor och morfar. Hos mormor och morfar är man alltid trygg och välkommen. Hos mormor och morfar har man som barnbarn en fristad. Där kan man bara knacka på och säga att man är hungrig så dukas det fram ett helt bord med mat. Hos mormor och morfar får man som barn sova tryggt mellan dom i stora sängen. Hos mormor och morfar får man tämja på reglerna lite. Hos mormor och morfar får man glass på morgonen om man vill. Mormor och morfar kan man ringa om man är full och står utan skjuts någonstans, de kommer direkt. De är helt enkelt en stor del av en stor trygghet jag kände under min uppväxt och som jag fortfarande känner.

Min mormor ska jag höja i ett annat inlägg, en annan dag, men hon är minst lika fantastisk!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. CARMELLE

  Hej herr och fru,
  . Om du behöver pengar till andra orsaker, tveka inte att kontakta mig för mer information. allvarliga och ärliga människor. Tack för att kontakta mig via
  E-post: pretbanquecredit@gmail.com
  Detta meddelande riktar sig till privatpersoner , för alla som är i behov
  Jag är en person jag bevilja lån som sträcker sig från 1000 till 50 miljoner € till någon möjlighet att uppfylla villkoren. Min räntan är 3%
  behöver särskild lån för att bygga upp sina liv .you är redo att söka efter antingen höja dina aktiviteter antingen för ett projekt, eller att köpa en lägenhet, men du är förbjudet bank eller filen avvisades bank.
  E-post: pretbanquecredit@gmail.com

Annons
stats